تفاوت دانش آموز رتبه برتر با قبولی
دانش آموز رتبه ای و قبولی چه تفاوتهایی دارند ؟ رتبه ها یک ویژگی عمده دارند، حتی اگر تسلط هم نداشته باشند ،جسارت دارند که خودشان را درگیر حل سوال کنند . بهانه گیری و توجیه ندارند. رتبه برتر می داند که قطعا خواهد شد و می تواند و می شود.
دانش آموزی که قبولی دارد ، معمولا شرطی است . من اگر بخواهم قبول شوم، باید فلان کارها حتما انجام شود . در این بین خیلی از دانش آموزان به یک نکته کوچک دقت نمی کنند ، اگر نتوانی اون کارها رو انجام بدهی اون وقت چه اتفاقی رخ می دهد .
مثلا دانش آموز برنامه ریزی کرده ، در هفته چهارم حجم معینی سوال حل کند ، بهر دلیلی نمی شود . مثلا هرمونهایش بهم می ریزد، نمی تواند درس با کیفیت بخواند، حوصله درس پر قدرت را ندارد و در نتیجه قبولی اش زیر سوال می رود .
شاخص توجیه و بهانه، تفاوت اصلی رتبه و قبولی است .از آن طرف ، دانش آموزانی داریم که تلاش می کنند و نتیجه نمی گیرند، اونها مشکل راهبردی دارند و کلا ساختار متفاوتی دارند .
یک مدل هم دانش آموز داریم که با جمله ، اگر بخوام میتونم ، هیچگاه به هیچ جایی نمی رسند حتی اگر همه شرایط مهیا باشد .دانش آموز رتبه و قبولی به راحتی همین الان قابل تشخیص هستند .
همچنین بخوانید: تاثیر شگفت انگیز فیلم ریاضی
اما چالش اصلی این است که آیامی توان قبولی را به رتبه تبدیل کرد؟
بله ، راه حل مشخص است . شبیه سازی ذهنی اش را باید افزایش داد
دیدگاهش را باید تغییر داد .
حال مهمترین سوال این است که آیا میتوان در مدت باقی مانده تحول بزرگی ایجاد کرد ؟
بله، کافیه یاد بگیریم غلط نزنیم . حال نکته بسبار مهمی وجود دارد که باید بیشتر به آن توجه کرد .
چرا بزرگان آموزش دارای فرزندان موفق در تحصیل نیستند ؟
آیا برای موفق شدن باید رتبه باشیم یا در یک رشته موفق ساز قبول شویم؟
شاید تحصیل در رشته حقوق در غیر انتفاعی و کارشناس قرارداد نویس شدن الان در ایران بسیار پولساز باشد ( حداقل درآمد سالانه ۳ میلیارد )
شاید تحصیل در رشته حسابداری در آزاد و زبان انگلیسی تخصصی بطور همزمان در یک موسسه بتونه خیلی پولساز باشه ( حداقل حقوق سالانه برای کار در کشورهای حوزه خلیج فارس و سلیمانیه ۵۰ هزار دلار )
این مدل تحصیلات مهارتی الان بیستر از پزشکی، شآن و جایگاه مالی ایجاد می کند .
از نظر دکتر سامان سلامیان، ایران در بدترین شرایط اقتصادی هنوز در رده بهترین کشورها برای ایجاد درآمد دلاری است.
همچنین بخوانید: بهترین دبیر ریاضی و حسابان ۲ برای دانشآموزان کنکوری
دانش آموزان ضعیفی که در کنکور موفق شده اند!
موفقیت دانشآموزان ضعیف در کنکور، یک نمونه بارز از این واقعیت است که عزم و اراده میتواند به نتایج شگفتانگیزی منجر شود. این دانشآموزان معمولاً در سالهای تحصیلی قبل، با چالشها و مشکلاتی مواجه بودهاند که ممکن است به دلیل عدم درک مفاهیم یا عدم دسترسی به منابع آموزشی کافی باشد. با این حال، این دانشآموزان نشان دادهاند که با کار سخت، تغییر نگرش و تلاش مضاعف میتوانند نمرات خود را بهبود ببخشند. آنها به جای تسلیم شدن در برابر مشکلات، بهدنبال راهحلهایی برای تقویت نقاط ضعف خود بوده و با استفاده از منابع متنوع، مشاوره و کمک معلمان، به سطح بالاتری از آمادگی برای کنکور دست یافتهاند.
همینطور بخوانید: آینده کنکور در ایران
یک عامل کلیدی در موفقیت این دانشآموزان، تغییر رویکرد یادگیری و مطالعه است. بسیاری از آنها با یادگیری شیوههای جدید مطالعه، مدیریت زمان و برنامهریزی مؤثر توانستهاند روی نقاط قوت خود تمرکز کنند و مهارتهای یادگیری را تقویت نمایند. این دانشآموزان معمولاً از تکنیکهای یادگیری فعال مانند حل تمرینهای متعدد، شرکت در کلاسهای تقویتی و تمرین بر روی سوالات کنکور سالهای گذشته استفاده کردهاند. این تغییر در رویکرد به یادگیری به آنها کمک کرد تا با اعتماد به نفس بیشتری در مسیر تحصیلی خود گام بردارند و در نهایت در کنکور موفق شوند.
علاوه بر این، حمایت اجتماعی و عاطفی نیز نقش بسزایی در موفقیت این دانشآموزان ایفا میکند. خانوادهها، معلمان و مشاوران میتوانند با تشویق و حمایت از این دانشآموزان، به آنها انگیزه دهند و احساس اعتماد به نفس بیشتری را در آنها ایجاد کنند. ارتباطات مثبت و حمایتهای عاطفی میتواند به کاهش استرس و اضطراب کمک کند و فضای مناسبی را برای پیشرفت فراهم آورد. برخی از داستان های موفقیت دانشآموزان ضعیف در کنکور، نشان میدهد که با تلاش، تغییر رویکرد و حمایت مناسب، هیچچیز غیرممکن نیست و میتوان بر تمام چالشها غلبه کرد. شما می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر و ارتباط با استاد سامان سلامیان با این شماره ها۰۹۱۲۱۰۶۳۱۹۸ – ۰۲۱۲۶۶۴۵۱۶۱ تماس بگیرید.